![]() |
|
|
#1 |
|
Polkovnik
![]() |
Emma Bombeck Avustralya'da kanserden öldü.. Ölümünden hemen önce şunları yazdı...
"Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer; Hastayken yatağa girer dinlenirdim. Ben olmadığım zaman her şey kötüye gidecek diye düşünmezdim.. Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz yakardım.. Daha az konuşur, ama daha çok dinlerdim.. Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaşımı akşam yemeğine davet ederdim.. Oturma odasında TV seyrederken, patlamış mısır yer, şömineyi yakmak isteyen birisi olduğunda ona engel olmazdım.. Yerler leke olacak diye korkmazdım.. Bana gençliğini anlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım.. Kocamın sorumluluklarını daha çok paylaşırdım.. Saçım bozulmasın diye, arabanın camının açılmasını önlemezdim.. Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum.. TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çok ağlar ve gülerdim.. Ömür boyu garantilidir denilen hiçbir şeyi satın almazdım.. Hamileliğimin bir an önce sona erip, doğum yapmayı dilemek yerine, hamile olduğum her anın tadını çıkarır ve içimde bir canlı yaratmanın ne kadar harika olduğunu fark ederdim.. Bu o kadar nadir bir olay ki.. Mucize gibi bir şey.. Çocuklarım beni öpmek istediklerinde, asla "Önce git ellerini yüzünü yıka" demezdim.. Onlara daha çok "seni seviyorum", ondan da daha çok "özür dilerim" derdim.. Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey; her dakikasını değerlendirmek olurdu.. Dikkatle bak.. Gerçekten gör.. Yaşa.. Vazgeçme.. Küçük şeyler için şikayet etmekten vazgeç.. Bana benzemeyenler, benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi.. Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım.. Sahip olduğunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her şey için Allah'a şükredin.. Tek bir hayatınız var ve bir gün sona eriyor.. Umarım her gününüzü değerlendirirsiniz.." |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Polkovnik
![]() |
Цитата:
İnan ki, həyatımı yenidən qurmaq ürəyimdən keçdi .. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Leytenant
![]() |
həyata yenidən gələn advocat olmazdı
|
|
|
#4 |
|
Polkovnik
![]() |
` bir sevgi ` insan həyatını büsbütün dəyişə bilər..
`bir ayrılıq` da ... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Mayor
![]() |
Onu laiq olduğundan daha çox sevərdim...
|
|
|
#6 |
|
Əsgər
![]() |
Hər bir atacagım addımı düşünərək yaşayardım
|
|
|
#7 |
|
Baş Gizir
![]() |
Dikkatle bak.. Gerçekten gör.. Yaşa.. Vazgeçme..
Küçük şeyler için şikayet etmekten vazgeç.. Bana benzemeyenler, benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi.. Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım.. Sahip olduğunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her şey için Allah'a şükredin.. Tek bir hayatınız var ve bir gün sona eriyor.. Umarım her gününüzü değerlendirirsiniz.." Bu deyerli sozler ucun tesekkurler.
|
|
|
#8 |
|
Baş Gizir
![]() |
Həyata yenidən gəlsəydim nəsə edərdim deyənlər, növbəti həyatlarında edəcəkləri işləri indi niyə etmirlər?
Sual passivliyə və xülyaya çağırır. Zərərli bir şeydi. İnsan hər an həyata yenidən gəlmiş kimi yaşaya bilər (əgər onun keçmişi üstündən xətt çəkiləcək qədər qaranlıqdırsa) O ki qaldı mövzu başlığına, ölüm anında heç tövbə də qəbul deyil.. Tövbə zamanı indidir. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Gizir
![]() |
Bu günə kimi laqeyd yanaşdığım sevdiklərimə, hazırda mənə müharibə elan edən hissimdən qurtulmaq üçün, bu günə kimi laqeyd yanaşmazdım. Yəni,laqeyd olmazdım..
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Polkovnik
![]() |
Цитата:
Bu suallar insanı heç bir zaman passiviliye dəvət edə bilməz. insan özünə sual verirsə demək o, düşünür.
|
|
|
|
#11 |
|
Baş Gizir
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Super Moderator
![]() |
indi gecikmishem hesab etdiyim bir mesele var onu duzelderdim, 10 il evvelden fransizca oyrenmekdense chince oyrenerdim.
|
|
|
#13 |
|
Baş Leytenant
![]() |
Qətiyyən professiya kimi tərcüməçiliyi seçməzdim, başqa peşə sahibi olub, dili bir üstünlük kimi istifadə edərdim. Ən böyük peşmançılığım budur.
|
|
|
|
#14 |
|
Administrator
![]() |
Nəyi gecdir ki, ikinci təhsil al.
|
|
|
#15 | |
|
Polkovnik
![]() |
Цитата:
|
|
|
|
#16 |
|
Moderator
![]() |
Həyatımı başqa cür qurardım..Heçkimə imkan verməzdim mənim yerimə qərar gəbul etsinlər..
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
| Опции темы | |
| Опции просмотра | |
|
|