Просмотр полной версии : Qış hazırlıqları-tomatlar,turşular,murebbeler,salatlar daha neler neler:)
Yayda mənim kimi risk elemiyib (bacarmiyib) hec ne hazırlamayanların eksinə qış hazırlıqıarı görən xanimlar, reseptləriniz zəhmət olmasa.
Yayda mənim kimi risk elemiyib (bacarmiyib) hec ne hazırlamayanların eksinə qış hazırlıqıarı görən xanimlar, reseptləriniz zəhmət olmasa.
Mən heç nə etməmişəm bu il :( Amma yaxşı reseptlər olsa hazırlayaram
Mən də yaxşı reseptlər gözləyirəm. Məsələn leço elemək istəyirəm, reseptini bilən varsa kömək eləsin.
Mən də yaxşı reseptlər gözləyirəm. Məsələn leço elemək istəyirəm, reseptini bilən varsa kömək eləsin.
+1. Dükannan almaqdan əsir-yesir olmuşam. Çox xoşuma gəlir. Bir də badımcan ikrası amma naxçıvansayağı.
Kisss-angel
23.12.2010, 15:09
+1. Dükannan almaqdan əsir-yesir olmuşam. Çox xoşuma gəlir. Bir də badımcan ikrası amma naxçıvansayağı.
Ay İlğım şişdim işdə(((((Mənim nənəm həmişə dadlı edərdi.Reseptini bilmirəmdə((Yoxsa cancana deyərdim,oda resept əvəzi mənə bir banka yollayardı ):dance1
Ay İlğım şişdim işdə(((((Mənim nənəm həmişə dadlı edərdi.Reseptini bilmirəmdə((Yoxsa cancana deyərdim,oda resept əvəzi mənə bir banka yollayardı ):dance1
Siz tapin men onu yene yollaram, problem yoxdu:) bele qis baglamalari ucun olurem.qonaq gedende getirib qoyurlar sufreye lezzettli tursular,hazir salatlar.Naxcivansayagi nece olur ki?
Kisss-angel
23.12.2010, 15:16
Siz tapin men onu yene yollaram, problem yoxdu:) bele qis baglamalari ucun olurem.qonaq gedende getirib qoyurlar sufreye lezzettli tursular,hazir salatlar.Naxcivansayagi nece olur ki?
Vallahi mən naxçıvansayağıdan başqa yememişəm deyə fərgini bilmirəm :(
Reportyor
23.12.2010, 17:17
Mən oturub burada sizə reseptlər yazsam, utanmazsız?:p
Dunen aciq bufet bir restorandan muxtelif tursular goturdum.En beyendiyim ise cugundur tursusu idi.Ozumu zornan saxladim sorusmamaq ucun. Hazirlanma qaydasini bilen var?bir de qirmizi kelem tursusu yedim o qeder gozel idi ki :((((
Naxçıvansayağı ikrada badımcan bibər və pomidor kabab edilir sonra ətçəkəndən keçirilir. Amma başqa yerlərdə ya yağda qızardım çəkirlər ya da çəkib qızardıllar.
Çəkib- yən ətçəkəndən keçirib))
Naxçıvansayağı ikrada badımcan bibər və pomidor kabab edilir sonra ətçəkəndən keçirilir. Amma başqa yerlərdə ya yağda qızardım çəkirlər ya da çəkib qızardıllar.
Bizdə ən " Xodovoy" gedir . Nə qədər çox olsa belə 1-2 aya ancaq çatır ....
Hazırlanması həqiqətən əziyyətli işdir :bs
1 saata hazirlanan bir turshu yazim size.Tund qirmizi kelemi nazik uzun dograyiriq,duzla yaxsica ovusdururuq,yuyub,suyunu suzuruk. Sonra ustune zovqe gore limon,bir az sirke,duz tokub 1 saat gozleyirik.kelemin rengi hem aciq benovseyi,hem de cox dadli olur.
sonra?elave bir sey tokmurler?bankalara nece bagliyirlar? mumkunse tam yazin,men de defterime qeyd eliyim:)
Narchicheyi
01.11.2011, 20:42
10 kq-liq badimcan shorabasinin resepti
Ichlik uchun:
1,5-2kq yashil biber
5-6 eded qirmizi biber
250 -300 qr (zovqe gore) aci biber
0.5 kq sarimsaq
3-4 eded kok
2 x.q razyana
3 deste nane
2 deste ceferi
1 deste kever
0.5 st sheker tozu
duz zovqe gore
Badimcani portdukden sonra suyunu sixiriq ve ichini doldururuq.
1 litr uzum sirkesi+su(eger sirke chox tund olarsa 1/1 nisbetinde su qatiriq.Iran istehsali olan sirke daha yaxshidir)+zovqe gore duz,sheker tozu
1 balona 1 l maye gedir
Reportyor
02.11.2011, 10:02
10 kq-liq badimcan shorabasinin resepti
Ichlik uchun:
1,5-2kq yashil biber
5-6 eded qirmizi biber
250 -300 qr (zovqe gore) aci biber
0.5 kq sarimsaq
3-4 eded kok
2 x.q razyana
3 deste nane
2 deste ceferi
1 deste kever
0.5 st sheker tozu
duz zovqe gore
Badimcani portdukden sonra suyunu sixiriq ve ichini doldururuq.
1 litr uzum sirkesi+su(eger sirke chox tund olarsa 1/1 nisbetinde su qatiriq.Iran istehsali olan sirke daha yaxshidir)+zovqe gore duz,sheker tozu
1 balona 1 l maye gedir
Bə sonra neynəyirik?:p
Narchicheyi
02.11.2011, 18:09
Bə sonra neynəyirik?:p
sen yeyirsen.ozu de borshla
tenhaqiz
02.11.2011, 22:14
Mən oturub burada sizə reseptlər yazsam, utanmazsız?:p
Bilirsənsə yaz,öyrənək..:p
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot