PDA

Просмотр полной версии : Qış hazırlıqları-tomatlar,turşular,murebbeler,salatlar daha neler neler:)


cancan
23.12.2010, 14:26
Yayda mənim kimi risk elemiyib (bacarmiyib) hec ne hazırlamayanların eksinə qış hazırlıqıarı görən xanimlar, reseptləriniz zəhmət olmasa.

İlğım
23.12.2010, 14:37
Yayda mənim kimi risk elemiyib (bacarmiyib) hec ne hazırlamayanların eksinə qış hazırlıqıarı görən xanimlar, reseptləriniz zəhmət olmasa.

Mən heç nə etməmişəm bu il :( Amma yaxşı reseptlər olsa hazırlayaram

cancan
23.12.2010, 14:45
Mən də yaxşı reseptlər gözləyirəm. Məsələn leço elemək istəyirəm, reseptini bilən varsa kömək eləsin.

İlğım
23.12.2010, 14:56
Mən də yaxşı reseptlər gözləyirəm. Məsələn leço elemək istəyirəm, reseptini bilən varsa kömək eləsin.

+1. Dükannan almaqdan əsir-yesir olmuşam. Çox xoşuma gəlir. Bir də badımcan ikrası amma naxçıvansayağı.

Kisss-angel
23.12.2010, 15:09
+1. Dükannan almaqdan əsir-yesir olmuşam. Çox xoşuma gəlir. Bir də badımcan ikrası amma naxçıvansayağı.

Ay İlğım şişdim işdə(((((Mənim nənəm həmişə dadlı edərdi.Reseptini bilmirəmdə((Yoxsa cancana deyərdim,oda resept əvəzi mənə bir banka yollayardı ):dance1

cancan
23.12.2010, 15:15
Ay İlğım şişdim işdə(((((Mənim nənəm həmişə dadlı edərdi.Reseptini bilmirəmdə((Yoxsa cancana deyərdim,oda resept əvəzi mənə bir banka yollayardı ):dance1

Siz tapin men onu yene yollaram, problem yoxdu:) bele qis baglamalari ucun olurem.qonaq gedende getirib qoyurlar sufreye lezzettli tursular,hazir salatlar.Naxcivansayagi nece olur ki?

Kisss-angel
23.12.2010, 15:16
Siz tapin men onu yene yollaram, problem yoxdu:) bele qis baglamalari ucun olurem.qonaq gedende getirib qoyurlar sufreye lezzettli tursular,hazir salatlar.Naxcivansayagi nece olur ki?

Vallahi mən naxçıvansayağıdan başqa yememişəm deyə fərgini bilmirəm :(

Reportyor
23.12.2010, 17:17
Mən oturub burada sizə reseptlər yazsam, utanmazsız?:p

cancan
03.01.2011, 10:54
Dunen aciq bufet bir restorandan muxtelif tursular goturdum.En beyendiyim ise cugundur tursusu idi.Ozumu zornan saxladim sorusmamaq ucun. Hazirlanma qaydasini bilen var?bir de qirmizi kelem tursusu yedim o qeder gozel idi ki :((((

İlğım
03.01.2011, 14:53
Naxçıvansayağı ikrada badımcan bibər və pomidor kabab edilir sonra ətçəkəndən keçirilir. Amma başqa yerlərdə ya yağda qızardım çəkirlər ya da çəkib qızardıllar.
Çəkib- yən ətçəkəndən keçirib))

SAPAND
03.01.2011, 18:23
Naxçıvansayağı ikrada badımcan bibər və pomidor kabab edilir sonra ətçəkəndən keçirilir. Amma başqa yerlərdə ya yağda qızardım çəkirlər ya da çəkib qızardıllar.
Çəkib- yən ətçəkəndən keçirib))

Bizdə ən " Xodovoy" gedir . Nə qədər çox olsa belə 1-2 aya ancaq çatır ....
Hazırlanması həqiqətən əziyyətli işdir :bs

cancan
14.01.2011, 15:08
1 saata hazirlanan bir turshu yazim size.Tund qirmizi kelemi nazik uzun dograyiriq,duzla yaxsica ovusdururuq,yuyub,suyunu suzuruk. Sonra ustune zovqe gore limon,bir az sirke,duz tokub 1 saat gozleyirik.kelemin rengi hem aciq benovseyi,hem de cox dadli olur.

cancan
14.01.2011, 15:10
Naxçıvansayağı ikrada badımcan bibər və pomidor kabab edilir sonra ətçəkəndən keçirilir. Amma başqa yerlərdə ya yağda qızardım çəkirlər ya da çəkib qızardıllar.
Çəkib- yən ətçəkəndən keçirib))

sonra?elave bir sey tokmurler?bankalara nece bagliyirlar? mumkunse tam yazin,men de defterime qeyd eliyim:)

Narchicheyi
01.11.2011, 20:42
10 kq-liq badimcan shorabasinin resepti
Ichlik uchun:
1,5-2kq yashil biber
5-6 eded qirmizi biber
250 -300 qr (zovqe gore) aci biber
0.5 kq sarimsaq
3-4 eded kok
2 x.q razyana
3 deste nane
2 deste ceferi
1 deste kever
0.5 st sheker tozu
duz zovqe gore


Badimcani portdukden sonra suyunu sixiriq ve ichini doldururuq.
1 litr uzum sirkesi+su(eger sirke chox tund olarsa 1/1 nisbetinde su qatiriq.Iran istehsali olan sirke daha yaxshidir)+zovqe gore duz,sheker tozu
1 balona 1 l maye gedir

Reportyor
02.11.2011, 10:02
10 kq-liq badimcan shorabasinin resepti
Ichlik uchun:
1,5-2kq yashil biber
5-6 eded qirmizi biber
250 -300 qr (zovqe gore) aci biber
0.5 kq sarimsaq
3-4 eded kok
2 x.q razyana
3 deste nane
2 deste ceferi
1 deste kever
0.5 st sheker tozu
duz zovqe gore


Badimcani portdukden sonra suyunu sixiriq ve ichini doldururuq.
1 litr uzum sirkesi+su(eger sirke chox tund olarsa 1/1 nisbetinde su qatiriq.Iran istehsali olan sirke daha yaxshidir)+zovqe gore duz,sheker tozu
1 balona 1 l maye gedir

Bə sonra neynəyirik?:p

Narchicheyi
02.11.2011, 18:09
Bə sonra neynəyirik?:p

sen yeyirsen.ozu de borshla

tenhaqiz
02.11.2011, 22:14
Mən oturub burada sizə reseptlər yazsam, utanmazsız?:p

Bilirsənsə yaz,öyrənək..:p